Waarom we even jouw aandacht vragen

Hoe werken banken? Wie zijn ze en wat doen zij precies? Het antwoord ligt niet zomaar voor de hand. De financiële sector valt niet altijd gemakkelijk of eenvoudig uit te leggen.

Toch willen we je even laten zien hoe banken werken, wat ze precies doen en hoe ze samen met jou meebouwen aan de maatschappij en de wereld van morgen.  Daarom ontwikkelde Febelfin de campagne ‘Jij doet de wereld draaien’. Om je te laten zien hoe jij – samen met de banken – de wereld en de economie mee vorm geeft. Om te tonen hoe jij deel uitmaakt van een enorm radarwerk waarin iedereen een plaats heeft. 

Maar ook om de financiële sector meer begrijpbaar te maken voor iedereen. Het is misschien een cliché, maar daarom niet minder waar: onbekend maakt onbemind. Daarom gaan we graag in dialoog en laten we zien hoe jij samen met de banken de wereld doet draaien.

En wij, dat is Febelfin. Wij vertegenwoordigen de banksector bij de overheid en bij het grote publiek. We nodigen je uit om op deze website een kijkje te nemen achter de schermen. Zo kom je te weten hoe de banken werken en wat er met jouw spaargeld gebeurt. Want jouw spaargeld blijft niet roerloos in een bankkluis liggen. Integendeel, doordat jij spaart (bij een bank) worden hele mooie dromen en projecten gerealiseerd. Hoe dat precies gaat, lees je hier.

59% van de Belgen weet niet wat er met het spaargeld op bankrekeningen gebeurt. Ken jij het antwoord? (*)

(*) Resultaat uit Indiville studie in samenwerking met Febelfin, afgenomen tussen 3/03/2021 en 15/03/2021 bij 2.045 NL en FR respondenten.

Mensen en banken. Samen.
Zeker vandaag.

Want mensen en banken doen samen de wereld draaien.